ФМ БЛОКЕР - препарат за безсулфидно обработване

ФМ БЛОКЕР

Препарати за безсулфитно обработване на плодове и зеленчуци. Употребата на ФМ БЛОКЕР позволи при много висок ефект, съдържанието на сулфити в крайния продукт да е под 10 мг/кг, което облекчава етикетирането на готовия продукт и приемането му за несърдържащ алергени.

ФМ блокерът, разработван от Технохим още от 1998 г., особенно във варианта му ФМ БЛОКЕР F, е предвиден и за инхибиране на канцерогена акриламид, образуващ се при определени условия при изпържването на картофите. За момента, това е единствения препарат в широка употреба, имащ това свойство - независимо, че за разлика от от вече не малко държави (напр. Швеция, Норвегия, Франция и Канада), в България той все още не се нормира, но скоро тази норма ще бъде наложена.

  • ФМ Блокер - изключително ефективен препарат за безсулфидно обработване на картофи, лук, праз, патладжани и др., най-употребявания в България препарат за обработка на картофени кубчета.
  • ФМ Блокер F - запазва качествата на основния вариант ФМ Блокер, като се добавя и отлична работа в студена вода.
Изпрати запитване
Моля попълнете полетата, отбелязани със звездички (*).
Име и фамилия* E-mail* Телефон*
[no value]* Съобщение*

Още продукти

Консерванти и подобрители

Консерванти и подобрители

Нашите консерванти и подобрители за салати са серия специфични високоефективни консерванти, изключително подходщи за ...

Прочетете още
КРИОАМИЛ 100

КРИОАМИЛ 100

Бинарният препарат КРИОАМИЛ 100 работи в самия продукт, като използвайки неговата влага като реагент, едновременно ...

Прочетете още
Овкусители и добавки

Овкусители и добавки

Овкусители и добавки за салати и лютеница, а и специално разработвани миксове от Технохим БГ. Специализирана ...

Прочетете още
Препарат за цедени млека

Препарат за цедени млека

Препарат за производство на цедено мляко и други адитиви за производителите на мляко и млечни продукти. Технохим БГ ...

Прочетете още

Адитиви за ХВП

Технохим БГ ООД е фирма за разработване и производство на специализирани реагенти и добавки за хранително-вкусова промишленост. Нашите специалисти са с богат промишлен опит в химичната и хранителна технология, както и дългогодишна практика в научните изследвания.

С течение на годините бяха разработени голям брой Адитиви за ХВП, които превъзхождат по качества и разходни норми много от популярните вносни продукти, като за някой подотрасли бяха създадени уникални такива.