Болест на Крон и Улцерозен колит - Част ХІІІ

Болест на Крон и Улцерозен колит - Част ХІІІ

БОЛЕСТ НА КРОН И УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ

ЗРХТ - защитно-регенеративна хранителна терапия

Част 13
Относно състояние на Б.Б., спрямо 15.09.2016 г. (80 дни ЗРХТ).


Профилактична фаза при А.Д. - описание на режима му след излекуването от Крон


инж. химик Анатоли Стоянов - stoyanov@technochim-bg.com


I. Състояние на Б.Б. - съгласно СКЕ на ЗРХТ

Състояние на ББ след лечение на Крон

Видно е, че терапията се развива много добре - като допълнително потвърждение е факта, че проведения контрол е по време на ново вирусно заболяване. Б.Б. не получи ентероколитни прояви (за разлика от при първото такова). Спрямо базовото състояние, е постигнато 45% нарастване на сорбцията в тънките черва, имунната система е нормализирана. Това отново потвърждава, че коригираната от нас диагноза (че е Крон, а не само УК) е вярна. Не може да има такава висока регенерация в тънките черва и 45% нарастване на сорбцията им, ако преди това, те са били неувредени. Възпалителните процеси са елиминирани и то при отдавна спряни кортикостероиди, както и при намален прием на Салофалк със 75% (до един грам дневно). Същият ще бъде преустановен след 40-50 дни. Ще бъде заместен напълно с АТС 104 след употреба на негови варианти № 2 и № 5 (вече се прилага директно само АТС 104). Продължава употребата и новият усилен вариант на промивния препарат АТС 105+. Дебелото черво показва голям напредък в регенерационната си фаза. Дефекациа - напълно нормална, един път дневно с твърда консистенция, с редки промени до 2 пъти дневно - но не диарично. Изчаква се анализът от маркерите, по които допълнително ще засечем ефекта от водената противопсевдополипозна терапия (чрез цялостната ЗРХТ, АТС 105 , АТС 105+ и противотуморен препарат). До сега от СКЕ личи, че терапията срещу псевдополипозата върви успешно. Считано от 19.09.2016 г. започва постепенно засилване (до максимални дози) на ЗРХТ терапията срещу псевдо полипозата. Прогнозно считаме, че до 15.10.2016 г., същата ще бъде елиминирана 100%. Тук е мястото да съобщим, че проблем с тежко „обрастване“ с полипи (след хирургическо премахване на карцином в колона-аденомен тип) бе приет от екипа ни и веднага бе започната терапия - лицето е М.Р. Касае се за такова бързо, агресивно и мащабно развитие на полипи, че М.Р. трябва да се подложи на операция - радикално премахване на дебелото черво - в срок от 30 дни. В противен случай, може да се развие токсичен мегаколон, както и всички последствия от преустановяване проходимостта на колона.
Противополипната (и противотуморна) ЗРХТ започна спешно - от 16.09.2016 г., като промивния АТС 105+ бе леко модифициран за конкретния случай, приложиха се АТС 108БК и АТС 106, АТС 104 - противополипен вариант, както и цялата гама съпътстващи спомагателни компоненти. Случаят е особен и тежък, за това ще пуснем отделна статия за състоянието на М.Р. след терапията с тема - ПОЛИПИ В КОЛОНА, както и за постигнатите резултати от модификацията на ЗХРТ (комбинирана и с противотуморна терапия).

II. Състояние на А.Д .

Описва се само с една дума - ОТЛИЧНО, както подобава на напълно здрав човек. ЗРХТ е в профилактична фаза - която постепенно се минимализира, приема на Салофалк е преустановен - профилактично се приема АТС 104. Хранене - всички видове зеленчуци и плодове, меса - без видови ограничения, млечни продукти - без видови ограничения, тестени изделия - без видови ограничения, мазнини - без видови ограничения. захари - започната употреба само с количествени ограничения (монозахариди и мед). Безалкохолни напитки, включително и газирани - 100% натурални сокове, 2-3 седмично Кола зеро, Алое зеро. График за уринарни промивки - един път на 10 дни. Контролни анализи на урина - два пъти месечно. Подмяна на цистофикс - от 30 на 60-80 дни. Контроли по СКЕ на ЗРХТ - от веднъж на 30 дни се премина на интервал от 60-70 дни. Болнична контрола и колоноскопия - след една година.


Предстоящо е публикуването на три статии - № 14, Хеликобактер пилори - част 2, Полипи в дебело черво - част 1

05.10.2016 - инж.хим Анатоли Стоянов

 Виж още по темата за лечение болест на Крон и Улцерозен колит:

Част І >>> , Част ІІ >>> , Част ІІІ >>> , Част ІV >>> , Част V >>> , Част VІ >>> , Част VІІ >>> , Част VІІІ >>> , Част ІХ >>> , Част Х >>> , Част ХІ >>> , Част ХІІ >>>
Изследването продължава! Очаквайте още публикации, свързани с разработване на терапия за Болестта Крон и УК, както и лечение на Хеликобактер Пилори.