Адитиви за плодове и зеленчуци - реагенти, фиксатори, оцветители, овкусители, консерванти, сгъстители и добавки

Адитиви за плодове и зеленчуци - реагенти, фиксатори, оцветители, овкусители, консерванти, сгъстители и добавки

Технохим БА сме специализирана фирма за разработка и производство на адитиви за Хранително-вкусовата промишленост, включително за бланширане, варене, пържене, сушене, стерилизиране и замразяване на плодове и зеленчуци.

 • НОВО: КРИОАМИЛ 100 е бинарен препарат за втвърдяване на плодове и зеленчуци при замразяване
 • Реагент за премахване на вредни оцветявания в картофи - за салати, чипс и бланширани картофи, картофено брашно, както и лук, моркови и др. Това е единственият реагент, който допуска и сухо дозиране в продукта например - при работа с конвектомати. Допълнително овкусява и повишава трайността на продукта.
 • Нов препарат за безсулфитно обработване на картофи - уникален с безвредността си. В течни форми с изключително ниска концентрация. Приложението му не подлежи на етикетиране.
 • Реагент за премахване на вредни оцветявания - за карфиол, гъби, лук, сушене на чесън и зеле, целина, ориз и др. Допълнително запазва аромата и вкусът на продукта.
 • Уникален препарат за запазване и насищане на зелени цветове при обработка на бамя - премахва и дефекти, зелен боб, броколи, целина и др. НЕ СЪДЪРЖА ОЦВЕТИТЕЛИ !
 • Фиксатор и оцветител за моркови, тиква и грах
 • Овкусители - произвеждат се по нова, авторска технология. Много висок ефект при възможно най-ниски дози. Насищат и аромата на продукта. Производство и по задание и изискване на клиента
 • Овкусител за лютеница и кетчуп - високоефективен специфичен овкусител
 • ТЕХНОЛОГИИ - единствените в България безсулфитни технологии, както и такива със силно намалено сулфитно присъствие. Нови авторски технологии за обработка, сушене и производство на чесново и картофено брашно. Разработване на нови технологии за проблемни производства. Задания за проектиране на нови картофопреработващи обекти.
 • Добавки за замразени картофени крокети. Крокетите не се разпадат при пържене.
 • Консервант  за намаляване температурата на стерилизация - авторска технология. Температурите на стерилизация се свалят до диапазон 68° - 98° С
 • Консервант за повърхностно нанасяне преди замразяване - рязко намалява бактериалната обсемененост
 • Комбиниран втвърдител с понижаване температурата на стерилизация - втвърдява продукта, насища аромата и понижава времетраенето или температурата на стерилизация
 • Сгъстители и антипенители за сладка и джемове

Ние сме специализирани в разработване и производство на нови специфични продукти по заявка на Клиента! Позвънете за консултация и ние ще ги разработим за Вас!

КРИОАМИЛ 100 - бинарни адитиви за втвърдяване на плодове и зеленчуци
Бинарният препарат КРИОАМИЛ 100 работи в самия продукт, като ... Подробно
ФМ БЛОКЕР - препарат за безсулфидно обработване
Препарати за безсулфитно обработване на плодове и зеленчуци. Употребата на ... Подробно

Адитиви за ХВП

Технохим БА ЕООД е фирма за разработване и производство на специализирани реагенти и добавки за хранително-вкусова промишленост. Нашите специалисти са с богат промишлен опит в химичната и хранителна технология, както и дългогодишна практика в научните изследвания.

С течение на годините бяха разработени голям брой Адитиви за ХВП, които превъзхождат по качества и разходни норми много от популярните вносни продукти, като за някой подотрасли бяха създадени уникални такива. От 2007г. фирмата e сертифицирана по НАССР в Lloyds Register Quallity Asshurance Limited. Управител е инж. хим. Анатоли Стоянов, преминал пълен курс на обучение за вътрешен одитор по ISO 22000 - сертификат TQM №6208/2006, провел и следдипломна квалификация в концерна ФРИШ енд ФРОСТ - Австрия. Всички технологични разработки са сертифицирани и съгласувани с НЦООЗ - Национален център по опазване на общественото здраве. Към настоящия момент фирмата ни е широко известна и с ефективната си консултантска дейност.