Meat and meat products

Meat and meat products

- Цветостабилизатори и консерванти за млени меса без съдържание на сулфити, с много висока продължителност на цветостабилизирането. Ниски разходни норми. Не компрометират вкуса, не обезцветяват бои.
- Специфични консерванти, за малотрайни и варено пушени продукти. Много висока степен на ефективност спрямо използваните в практиката.
- Препарати за премахване на лоши миризми и повишаване трайността на пратове, кожи и др.
- Препарат за обработка на лук. Многократно повишава трайността на продуктите с лук. Нарязаният лук се поръсва и обърква с 3 до 5гр/кг от препарата.
- Цветостабилизатор и консервант за СУРОВО-СУШЕНИ, забавя гранясването на мазнините, премахва потъмняване, позеленяване и др. нежелани оцветявания. Варианти с консервант против салмонела, листерия и др.
- Консервант и цветостабилизатор за сурово месо – течен. Нанася се чрез напръскване на изложеното месо – включително телешко и говеждо. Може да се добавя и при тумблиране на червени меса. Особенно ефективен при газово запълване –МАП среда.
- Ниско фосфатени препарати за варено-пушени меса. Много добър вкус и вид на крайния продукт.
- Ново поколение ниско фосфатени адитиви за шприцоване на сурови меса. Не променят вкуса на месата. Високоефективни шприцовъчни варианти за пилета, свинско и агнешко месо с рандеман над 60 % при доза на маринатата 0,3-0,7 кг/ 100 л вода. Изпускане след дефростация -10 %. Рандемана е регулируем съобразно изискването на клиента. Притежават много висока устойчивост срещу изпускане след шприцоване.
- Тумблиращ агент. Не съдържа агресивни съставки. Не алкализира месото. Работен интервал на рН – 6,0-7,0. Запазва вкусовите качества, придва свеж вид на месото, увеличава трайността
- Добавки за кайми, кюфтета и кебапчета без съдържание на соеви продукти – спомага за допълнително водозадържане. Подобрява външния вид, видимо увеличават обема на кюфтетата и кебапчетата, предотвратяват свиването и загубите при печене, имат и овкусяващ ефект.
- БАЗИСНА СМЕС за производство на сурово-сушени продукти. Не съдържа соя, придава допълнителна твърдост и стабилно рН. Вариант комбиниран с Цветостабилизатор и консервант за СУРОВО-СУШЕНИ. Разходна норма 15гр./кг.
- Адитив за луканка със стимулиращ ефект.
- Алгинатни гелове за производство на емулсии заместващи месото в месните продукти. Не съдържат сулфити, не обезцветява бои. Придава хрупкавост и рязко намаляват термичните загуби.
- Кутиращи препарати, различни варианти.
- Специфични овкусители/сухи/ за наденица, кренвирши, шпек и др.–Произвеждат се по нова, авторска технология. Разработка и производство на нови.
- Технология за „Студена пастьоризация” на телешки и говежди меса – постига се висока трайност и просветляване на тъмните меса.
- Разработване и производство на нови специфични продукти
 

Combi 100
new generation of authors combined supplement with immediate effect. Contains over 75% of the total ingredients, including chromium chelate ... Details
Комплексна добавка за мляно месо и смес за сурово-сушени продукти
Технохим БА предлага комплексна добавка за мляно месо, базисна смес за ... Details
Супер гелове за производство на емулсии и влагане на сухо
  ФОРГЕЛ 100 - за производство на емулсии и влагане на сухо. Не съдържат ... Details
Шприцовъчни и тумблиращи препарати
РАНДО ПРО ВП - Ниско фосфатени препарати за варено-пушени меса. Много добър ... Details