Разработване и производство на Адитиви за ХВП и Течни торове

Разработване и производство на Адитиви за ХВП и Течни торове

Технохим БА ЕООД е фирма, регистрирана 1999 г. с основна цел - разработване и производство на специализирани реагенти и добавки за хранително-вкусова промишленост. Нашите специалисти са с богат промишлен опит в химичната и хранителна технология, както и дългогодишна практика в научните изследвания.

С течение на годините бяха разработени голям брой Адитиви за ХВП, които превъзхождат по качества и разходни норми много от популярните вносни продукти, като за някой подотрасли бяха създадени уникални такива. От 2007г. фирмата e сертифицирана по НАССР в Lloyds Register Quallity Asshurance Limited. Управител е инж. хим. Анатоли Стоянов, преминал пълен курс на обучение за вътрешен одитор по ISO 22000 - сертификат TQM №6208/2006, провел и следдипломна квалификация в концерна ФРИШ енд ФРОСТ - Австрия. Всички технологични разработки са сертифицирани и съгласувани с НЦООЗ - Национален център по опазване на общественото здраве. Към настоящия момент фирмата ни е широко известна и с ефективната си консултантска дейност.

На базата на големият химико-технологичен опит, особено в енергохимията и водоподготовката, фирмата успя да разработи български вариант на конструкция, електроди и съпътствуващият електролит за електролизни енергоспестяващи отоплителни модули.

От 2009 г., преминавайки през множество лабораторни и натурни изпитания, Технохим БА разработи и високоефективни течни торове за цъфтящи растения, както универсални, така и много видове специфични торове за пипер, домати, картофи, малини, праскови, круши, трева, фиданки и др., включително и за Пауловния.

Комби 100 - комбинирана хранителна добавка с бърз ефект
Комби 100 са спортни хранителни добавки, разработени от Технохим БА. Това е ... Подробно
Частичен заместител на сухи млека, подобряващ плътността на киселите млека
Частичен заместител на сухи млека, който подобрява плътността на киселите ... Подробно
Високоефективен заместител на сухо мляко със структуриращи майонезата функции
Високоефективен заместител на сухо мляко - 1 кг замества 4 кг сухо мляко. Този ... Подробно
КРИОАМИЛ 100 - бинарни адитиви за втвърдяване на плодове и зеленчуци
Бинарният препарат КРИОАМИЛ 100 работи в самия продукт, като ... Подробно

Разработки и тестове на инж.химик Анатоли Стоянов - Технохим БА

Болест на Крон и УК - Част LXXVІ
БОЛЕСТ НА КРОН И УК Част 76 ЗРХТ - защитно регенеративна хранителна ... Прочетете още
Болест на Крон и УК - Част LXXV
БОЛЕСТ НА КРОН И УК Част 75 ЗРХТ - защитно регенеративна хранителна ... Прочетете още
Болест на Крон и УК - Част LXXІV
БОЛЕСТ НА КРОН И УК Част 74 ЗРХТ - защитно регенеративна хранителна ... Прочетете още
Болест на Крон и УК - Част LXXІІІ
БОЛЕСТ НА КРОН И УК Част 73 ЗРХТ - защитно регенеративна хранителна ... Прочетете още
Адитиви за месо и месни продукти Адитиви за майонези Адитиви за майонезни, млечни и други салати Разработка на хранителни добавки Течни торове Зазимяващи препарати и растежни стимулатори Фунгициди Специален тор за отглеждане на плодови дръвчета

Адитиви за Хранително-вкусовата промишленост

 • Плодове и зеленчуци - адитиви за бланширане, варене, пържене, сушене, стерилизиране и замразяване на плодовете и зеленчуците;
 • Майонези, майонезни, млечни и други салати - сгъстители, специфични консерванти и подобрители, добавки за овкусяване на салати и пюрета, заместител на сухо мляко, специализирани овкусители, специално разработвани миксове, рецепти и консултации;
 • Месо и месни продукти - цветостабилизатори и консерванти за млени меса, малотрайни и трайни колбаси, шприцовъчни и тумблиращи препарати, базисни смеси и добавки за кайма, кюфтета и кебапчета, супер гелове, заместващи месото, кутиращи препарати, специфични овкусители, препарати за премахване на лоши миризми и повишаване трайността. За сигурността при производството и постоянното качество на крайните продукти предлагаме адитиви и технологии за всяко едно приложение в месопреработката.
 • Мляко и млечни продукти - технология и добавки за производство на мляко тип "Цедено" - за салати и др.
 • Хляб, хлебни и тестени изделия - теста, кексове, сухи пасти, блатове, макарони;
 • Спортни хранителни добавки;
 • Ядки и семки - Бинокс 100© - авторски продукт против гранясване. Действа преди влизането в пещта, както и по време на самото печене, като след t° над 145°С се унищожава и в продукта не остават дори и следи от реагентите. Време на защита - над 15 пъти по - високо при екстремни лоши условия на съхранение.

Ние сме специализирани в разработката на адитиви по поръчка на Клиента. Каквото и да Ви потрябва за ХВП - потърсете ни и ние ще го разработим!

Течни торове, растителни стимулатори, зазимяващи препарати

 • Мощен растежен стимулатор СТИМ 100 и свръхмощният му вариант СУПЕРБУСТ 100
 • Студозащитен препарат зимен тор КРИО 100
 • Специфичен свръхмощен есенен крио защитен тор КРИО 10:25:25 - подпомага зимната издръжливост на плодни дръвчета
 • Фунгицид срещу гъби и плесени - може да се използва и като разтвор за пръскане
 • Праскова - специално разработен течен тор за отглеждане на праскови

Технохим БА работи и по задания за разработване и създаване на високо-специфични торове и препарати, съобразно възникнали при производителите фито проблеми.